Hoppa till innehåll

Kan jag ändra ett quiz i egen takt efter att jag har delat det?

Ja. Öppna quizet i redigeraren och gör dina ändringar. I ett publicerat quiz i egen takt används de uppdaterade frågorna för framtida inskickade svar. De som redan har skickat in sina svar behåller frågorna, svaren och poängsättningen från när de spelade. Deras sparade resultat ändras alltså inte.

Nej. När du ändrar quizet byts inte delningslänken ut. Det är bara Generera ny länk som ger en ny länk och gör den gamla ogiltig. Kontrollera gärna att quizet fortfarande är publicerat på delningssidan innan du skickar länken till fler.

Om du ändrar en fråga till fritext utan att ange ett rätt svar kan quizet avpubliceras tills du har gjort klart frågan och publicerat det igen.

Den som redan spelar behåller frågorna som har laddats på den öppna sidan; dina ändringar visas inte där automatiskt. Om spelaren laddar om sidan kan ändrade frågor däremot visas, och ett svar som skickas in efter att du ändrat rätt svar kan rättas mot det nya svaret. Låt därför pågående spelare bli klara innan du ändrar quizet.